Judith

JUDITH KOUDSTAAL

 

Mijn naam is Judith Koudstaal en ik heb in 2009 de eenmanspraktijk Judith Koudstaal ergotherapie opgericht. Destijds combineerde ik mijn beginnende praktijk met het werk als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk, een mooie ervaring. Sinds 2018 deel ik de praktijk met Elvira Blanken en gaandeweg zijn we gegroeid tot waar we nu staan, een team van vier ergotherapeuten!

Mensen typeren mij als een empathisch, vriendelijk en open persoon, duidelijk en benaderbaar. In mijn werk ben ik grondig, bouw vanuit een goede voorbereiding en planning. Ik geef heldere uitleg en ben oplossingsgericht. Cliëntgericht werken staat voorop.

In de ergotherapie geniet ik van de variatie in hulpvragen die het werken in de eerste lijn met zich meebrengt, alle vragen zijn immers maatwerk. Ik coach u graag bij het vinden van de juiste balans tussen wat u kunt en wat u wilt.

Ik heb kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ik volg regelmatig cursussen en vind samenwerking binnen de zorg belangrijk. Door samen te werken met mijn collega’s en diverse andere disciplines ben ik ervan overtuigd dat we zorg van een hoger niveau leveren.

Specialisaties: M. Parkinson (aangesloten bij ParkinsonNet), energieverdeling / belasting-belastbaarheid (bijvoorbeeld activiteitenweger), ReAttach

Contactgegevens Judith:

judith@koudstaalblanken.nl

06 21 90 06 08

“De ergotherapeut bekijkt wat de beperkingen zijn en welke oplossingen er mogelijk zijn.”

“Voor het probleem met het boodschappen doen worden meerdere oplossingen besproken.”

ELVIRA BLANKEN

 

Een beroep vinden waar je volledig je passie in kwijt kunt, dat was mijn streven en is gelukt! Mijn naam is Elvira Blanken, een energieke, jonge, frisse, net afgestudeerde ergotherapeut. In augustus 2015 heb ik mijn Bachelor studie succesvol afgerond. Hierna ben ik vrijwel direct in het diepe gesprongen en in november gestart als freelance ergotherapeut voor Judith Koudstaal ergotherapie.

Door mijn eerdere ervaringen in eerste lijn, revalidatie en verpleeghuizen heb ik de veelzijdigheid en diversiteit van het vak ergotherapie ervaren. Hierdoor is mijn voorkeur voor eerste lijn ook ontstaan. Mijn streven is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen huis.

Ik ben cliënt- en doelgericht, empathisch en hecht veel waarde aan persoonlijk contact. Gestructureerd op zoek gaan samen met de cliënt naar mogelijkheden is voor mij een vereiste. Dit doe ik door eerst het achterliggende probleem te ontdekken en vervolgens hierbij advies op maat te geven.

Het aan gaan van multidisciplinaire samenwerkingen zijn voor mij zeer van belang, dit om elkaar te versterken, de cliënt tot een hoger niveau te tillen en van elkaar te leren. Sinds mijn start in november heb ik mijzelf in een snel tempo ontwikkeld, wat ik wil blijven voortzetten. Dit zal ik doen door mijn eigen kennis te verbreden, te delen en de kwaliteit hoog te houden!

Specialisaties: COPD, dementie (EDOMAH)

Contactgegevens Elvira:

elvira@koudstaalblanken.nl

06 13 66 01 21

Elvira
Aline

ALINE SMITS

 

Ik werk sinds 2002 als ergotherapeut en heb een ruime ervaring in met name geriatrische revalidatiezorg en eerste lijn. Ergotherapeut zijn past helemaal bij wie ik ben.

Ik krijg veel energie van het werken met mensen. Ik zie het als een mooie uitdaging om tijdens een goed gesprek met mijn cliënt en zijn/haar naasten te ontdekken welke hulpvragen er zijn en wat ik daarin kan betekenen. Ik sta er om bekend goed te kunnen luisteren en te begrijpen wat belangrijk is voor een ander. Daardoor zijn mijn adviezen echt passend en bruikbaar.

Het leuke van ergotherapie vind ik dat je zowel praktisch als coachend werkt. Adviezen over hulpmiddelen en aanpassingen worden afgewisseld met coachen hoe iemand bijvoorbeeld zijn dag anders zou kunnen indelen, of eens iets op een andere manier kan proberen.

Sinds eind 2018 ben ik werkzaam bij Judith Koudstaal ergotherapie. Ik zie er naar uit een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van de mensen in Schoonhoven en omgeving. Prachtig om zoveel mensen te leren kennen: cliënten, mensen die voor hun belangrijk zijn en professionals die de cliënt ondersteunen. Samen staan we sterk en kunnen we echt een verschil maken!

Specialisaties: dementie (EDOMAH), oncologie

Contactgegevens Aline:

aline@koudstaalblanken.nl

06 40 20 26 46

“Uiteraard wordt zijn echtgenote hierbij betrokken.”

“Zoals afgesproken bekijkt de ergotherapeut ook hoe de heer draait in bed en hoe hij opstaat van bed.”

Gerben van Leeuwen

Specialisaties:

 

 

Contactgegevens Gerben:

gerben@koudstaalblanken.nl

06 36 58 16 34

Gerben