Thuiswerkplekadvies en coaching op maat

Laagdrempelig, praktisch en snel resultaat

We leven in een bijzondere tijd. Vanwege het coronavirus zijn scholen dicht en blijven we zoveel mogelijk thuis.

Ondertussen willen we wel graag ons werk blijven doen.

Hoe voorkomt u dat u klachten krijgt aan armen/nek/schouders nu het thuis werken langer duurt? Heeft u moeite om een goed ritme te vinden in thuis werken/huiswerkbegeleiding/huishouden/vrije tijd? De ergotherapeut is expert in het mogelijk maken van het dagelijks handelen.

De werkomstandigheden thuis zijn heel anders dan op uw werk. Wordt er veel op een computer of laptop gewerkt? Is er dan wel een goede werkplek thuis? Wanneer iemand langdurig werkt in een verkeerde werkhouding kunnen lichamelijke klachten ontstaan of verergeren.

De balans tussen werk en privé kan ook heel anders zijn in deze tijd, zeker als u met het gezin thuis bent of juist alleen. Kinderen doen hun schoolwerk en moeten hierin ondersteund worden. Uw partner moet misschien ook thuiswerken. Het is samen zoeken naar een nieuw ritme. Het ene gezin lukt dit wel en het andere heeft er (veel) moeite mee. Het niet kunnen vinden van een goed ritme is een extra belasting (stress), is van invloed op de belastbaarheid en zo ook op de productiviteit.

Wat kunnen wij concreet betekenen?
Het traject dat wij bieden bestaat uit twee afspraken op afstand met videobellen. Tijdens de eerste afspraak van een uur wordt er besproken hoe het nu gaat. We zoeken naar de ideale situatie binnen de huidige mogelijkheden en we maken samen een snel uitvoerbaar plan om dat te bereiken. Wij adviseren over een goede thuiswerkplek en coachen in het vinden van nieuwe structuren in het thuiswerken, waarbij er wordt gestreefd naar een nieuwe routine waarmee overbelasting wordt voorkomen. In de tweede afspraak, die een half uur duurt, evalueren we de gegeven adviezen en stellen we deze zo nodig bij.

Als ergotherapeut zijn we gewend te coachen en te kijken wat voor u als persoon passend is. We zijn thuis in het geven van werkplekadviezen.

De combinatie van werkomstandigheden en de balans tussen werk en privé is voor ieder persoon verschillend en vraagt om maatwerk. Het is dan ook mogelijk dat er een langer traject nodig is.

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen